#پروژه_سرپناه_امن

بر اساس تحقیقات کار گروه پژوهش در زمینه های معماری و جامعه شناسی و سلامت، سرپناه امن شالوده‌‌ی اساسی برای دستیابی به ارتقا سطح رفاه، سطح بهداشت، امنیت، امکان یادگیری و آموزش به حساب می‌آید. با تامین این نیاز اولیه می توان به افزایش سطح کیفیت زندگی، امید و مشارکت جامعه و نهایتا توسعه پایدار امیدوار بود. بر آنیم تا با وارد کردن نیروهای انسانی همراه، مصالح و بودجه مورد نظر، اخذ مجوزات لازم و اجرای بهینه سرپناه‌ها با همکاری معماران بومی، و نهایتا تحویل سرپناه امن به خانوارهای کپرنشین جازموریان، به هدف پروژه دست یابیم.

#پروژه_سرپناه_امن

یکی از سازه هایی که در سال های اخیر به عنوان محل سکونت در منطقه جازموریان رواج پیدا کرده، “توپی” است. از تلفیق کپر و متودهای امروزی سازه ای به نام توپی ایجاد شده است. توپی ها، با استفاده از مصالح رایج (بلوک، گچ، سیمان و …) ساخته می شوند و سقفشان با کمک مصالح بوم آور مانند شاخه و برگ نخل تکمیل می شود. در توپی‌ها امکان نصب درب و پنجره و نیز استفاده از برق، وجود دارد. مهم ترین ویژگی توپی هماهنگی با اقلیم فرهنگی و معماری منطقه است. مزیت دیگر سرعت بالای ساخت و استفاده از مصالح تجدیدپذیر، و هزینه پایین است.

مزیت دیگر سرعت بالای ساخت و استفاده از مصالح تجدیدپذیر، و هزینه پایین است. هوای داخل کپر به واسطه ی جنس مصالح به کار رفته با محیط به خوبی تنظیم می شود و از ورود حشرات موذی، گرد و غبار و ورود آب ناشی از بارندگی های شدید جلوگیری می کند. سازه به صورت کروی ساخته می شود و همین شکل کروی حالتی آیرودینامیک دارد که باد را در اطراف خود عبور می دهد و آسیب پذیری را در برابر طوفان کاهش می دهد. پس از آسیب شناسی و ارزیابی های متعدد، گفتگوهای پیاپی با جامعه محلی، سازمان ها و نهادهای محلی و معماران بومی و متخصصین آکادمیک به این نتیجه رسیده ایم که ساخت توپی برای کپر نشینان جازموریان، راه حلی قابل اجرا باشد.

محاسن سازه توپی