کمپین ارتقای سلامت

طبق غربال اولیه خانه ی بهداشت روستا و مشاهدات میدانی، بیماری‌های عفونی و قارچی میان زنان، بیماری‌های مزمنی چون دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، گوارشی و دهان و دندان در منطقه سلامت افراد را تهدید می‌نماید. پس از بررسی‌های میدانی در روستای نازدشت، ویزیت در خانه بهداشت، ویزیت‌های خانه به خانه و ویزیت‌های متمرکز در محله‌های کپرنشین، مشخص گردید که موضوعاتی چون عدم رعایت بهداشت عمومی، رفتارهای مخاطره آمیز، مصرف مواد مخدر و عادات غذایی ناصحیح و نیز، وضعیت اقتصادی، عدم دسترسی به مراقبت‌های درمانی، استرس، محرومیت‌های اجتماعی و امنیت غذایی از جمله تهدیدات سلامتی جامعه‌ی روستا به شمار می‌آید. ضمنا داده‌های زیر با روش نمونه‌گیری Random Cluster Sampling به دست آمد:۲۷۰ نفر از جمعیت ۱۰۰۰ نفری روستا ویزیت شدند. در این تعداد ۴۴٫۸% کودک زیر۱۸سال، ۳۹٫۶% زنان بزرگسال، و ۹٫۶% را مردان بزرگسال تشکیل داده‌اند. عمده مشکلات در حوزه‌های زیر قابل اندازه‌گیری بودند: بالغ بر ۵۰% آنمی در زنان و اطفال، ۴۸% اختلال رشد و تکامل در اطفال، بیش از ۴۰% بیماری‌های قلبی در مردان، بیش از ۳۰% بیماری‌های اورولوژی در زنان و اطفال، و … .

این داده‌ها به این معنی بودند که در حوزه سلامت با سه موضوع روبرو هستیم: ۱) نیاز به آموزش کامل، مستمر و طولانی در زمینه‌های بهداشت عمومی، بهداشت زنان، تغذیه و کمبود ریزمغذی‌ها. ۲) درخواست و تامین داروها، ابزار درمانی و مکمل‌های اولیه در خانه بهداشت: قرص آهن، قرص کلسیم، مولتی ویتامین کودکان، قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰، شربت سفیکسیم، قرص فنازوپریدین، شربت آموکسیسیلین، نوار دستگاه تشخیص قند خون. و ۳) رسیدگی به امور بیماران اورژانسی.
در پروژه پیش رو به موضوع آموزش و رسیدگی به معضل کم‌خونی خواهیم پرداخت. برای آموزش موارد ذکر شده با همراهی پزشکان و فعالان اجتماعی داوطلب موارد مهم جهت آموزش در حوزه بهداشت عمومی آماده گردیده و با همراهی پزشکان، مدرسین شبکه بهداشت، بهورز و داوطلبین محلی به صورت کارگاه‌های تعاملی آموزش داده خواهد شد و طی هر کارگاه به فراخور موضوع و همچنین به منظور تشویق به مشارکت در کارگاه‌ها، بسته‌ای به هر شرکت‌کننده اهدا می‌گردد. برای تاثیرگذاری بیشتر آموزش‌ها در کلاس‌ها به عهده مدرسین شبکه بهداشت خواهد بود، و در ادامه تیم سلامت یکی هستیم (پزشکان و فعالان سلامت) با همراهی بهورز روستا، چند داوطلب محلی را برای پشتیبانی و ترویج موضوعات تدریس شده، آموزش خواهند داد.
همچنین در خصوص فقر آهن شایع میان زنان روستا نیازمند اندازه‌گیری دقیق‌تری از میزان و شدت کمبود هستیم، قابل ذکر است که امکان همراهی آزمایشگاه نویان را برای نمونه گیری از زنان میان ۱۵ تا ۴۰ سال را در خصوص اندازه گیری تست های اولیه (شامل CBC، Ferritin، U/A، Vit D3) وجود دارد که می‌تواند معاینات بالینی را تکمیل نماید و امکان تامین قرص آهن به فراخور نیاز اهالی فراهم گردد. تا به این جا بر اساس معاینه بالینی توسط پزشک ۵۲% از زنان و ۵۰% از کودکان روستا دچار کم خونی فقر آهن هستند و فرض بر این است که حدود ۳۰۰ نفر از زنان روستا نیاز به درمان فقر آهن داشته باشند.

کمپین سرپناه امن

ما به جهانی توسعه یافته می‌اندیشیم
“کانون توسعه گران جوان یکی هستیم“  سازمانی تخصصی، مردم نهاد و ثبت شده در وزارت کشور است که از سال ۱۳۹۶ به همت جمعی از فعالان اجتماعی و حمایت خیرین, در حوزۀ بحران و امداد‌رسانی و توسعۀ پایدار فعالیت خود را آغاز نموده است.
ما برآنیم تا با ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی و تلاش در چهار حوزۀ رفاه، آموزش، سلامت و معیشت به توسعۀ پایدار در جوامع محلی دست یابیم.
یکی شدن برای دستیابی به جهانی توسعه یافته با همراهی  همدلی همۀ اعضای جامعه که در آن تمامی انسان ها به خود کفایی و شکوفایی رسیده باشند.

یکی هستیم در حال حاضر در بخش جازموریان مشغول به فعالیت است. جازموریان منطقه ای در جنوب کرمان در مرز سیستان و بلوچستان است .

پس از خشک شدن تالاب جازموریان، عشایر ناچار به تغییر روال زندگی شدند و در کنار حلقه‌های چاه مستقر گردیدند.
شهرستان جازموریان از مناطق بسیار محروم کشور می‌باشد که مردمان منطقه با مشکلات عدیده و جدی روبرو هستند.

مسکن به عنوان یک مکان فیزیکی و به عنوان سرپناه نیاز اولیه و اساسی خانوار به حساب می آید. در این سرپناه برخی از نیازهای اولیه خانوار یا فرد تامین می شود مانند: خواب، خوراک، استراحت، حفاظت در برابر شرایط جوی و به طور کلی شرایط زیست در مقابل طبیعت.
  • نداشتن برنامه آموزشی
  • عدم دسترسی به برق
  • کوتاه بودن سقف کپرها
  • نبود روشنایی است و افت تحصیلی کودکان
  • نبود وسایل سرمایشی در گرمای ۵۰ درجه
  • خطر آتش‌سوزی
  • خطر مار گزیدگی و عقرب زدگی
  • متراژ بسیار کوچک کپر (۸ تا ۱۰ متر)
  • عدم امنیت روانی، نبود حریم خصوصی
  • عدم امنیت فیزیکی، وقوع دزدی، سیل،…
  • عدم امنیت جانی، طوفان شن،…

مرکز یاری گری جان

“کانون توسعه گران جوان یکی هستیم” که به اختصار “یکی هستیم” خوانده می‌­شود؛ سازمانی تخصصی، مردم نهاد و ثبت شده در وزارت کشور است که از سال ۱۳۹۶ به همت جمعی از فعالان اجتماعی و حمایت خیرین در حوزه امداد‌رسانی و توسعه­ ی پایدار فعالیت خود را آغاز نموده است. و به تازگی و با توجه به باورمان در خصوص ضرورت ایجاد شرایط مناسب و برابر آموزشی، پروژه ای را با نام “جان” در تهران و با همراهی سازمان مردم نهاد طلوع بی نام و نشان ها آغاز نمودیم. “جان” مرکزی برای توانمندسازی و حرفه آموزی ۱۳۰ نفر خواهد بود که مبتلا به معلولیت ذهنی (اغلب اوتیسم) هستند و تا کنون در یکی از مراکز بهزیستی (وحدت) نگهداری می شدند. این افراد بین ۱۴ تا ۴۰ سال سن دارند و مرکز قدیمی آنها به دلیل تغییر کاربری در حال تعطیلی است. ما بر آن شدیم تا با همراهی هم فضای آموزشی جدیدی را برای ایشان فراهم کنیم تا این افراد دارای معلولیت که تا کنون استعدادهای ویژه ای از خود در زمینه های مختلف نشان داده بودند از شرایط آموزشی مناسب محروم نشوند. در حال حاضر مشغول آماده سازی فضای آموزشی هستیم. این فضای آموزشی در شرق تهران (تقاطع اتوبان امام علی و محلاتی، خیابان تکیه اکبرآبادی) در یکی از سوله های مستقل سرای حافظ به مساحت ۳۶۰ متر مربع قرار گرفته است.

مشارکت در کمپین‌های یکی هستیم

ما عاشق یک وجب خاک و بوی گندم‌های فلات ایرانیم. با مردمان دردمندش، زندگی کردیم و نور اشراق این شرق غمگین را درک کردیم.